Fiecare numar corespunde unui miscari din pasul respectiv, intre fiecare miscare a piciorului, numar si ritmul melodiei (de exemplu cha-cha-ul se numara cha-cha, 1,2,3) exista o legatura indisolubila. Pentru a se intelege mai usor si a nu intra in notiuni specifice vom spune ca un pas este o inlantuire de mai multe miscari si vom da exemplu pasul de baza la cha-cha ce este compus din cinci miscari: prima este o miscare laterala cu piciorul drept (in numaratoarea instructorului va fi cha), urmeaza aproprierea piciorului stang (cha) > duc stangul in fata (1) trec greutatea pe el (2) si revin cu greutatea pe piciorul drept (3).

Mai departe, asculta cat mai multamuzica, repeta singur/a numaratoarea auzita la fiecare stil de dans si incearca sa gasesti ritmul fiecarei melodii preferate … acasa, in masina, la birou …

Ce mai trebuie stiut pentru inceput este ca exista o perioada de adaptare sau sa-i spunem de obisnuinta (aproximativ doua-trei saptamani) a corpului cu noua activitate. Sunt puse in joc reflexele fiecarei persoane, urechea muzicala, comenzile date de creier corpului (muschiilor) cunoscuta ca inteligenta motrica… Ajuta la depasirea aceastei faze mai repede: exercitiul (repetarea pasiilor mai des acasa, la birou), detasarea de grijile zilnice si de gandurile la ce trebuie sa fac maine sau poimaine … Fii prezent in prezent si va fi mai simplu, vei invata de pana la 3 ori mai repede si te vei simti grozav. Poate te ajuta si articolul pasi de dans prin viata cu carti deosebite de dezvoltare personala – clic, venit ca suport de pentru cei ce vor sa evolueze spirtitual si sa faca dance therapy la DanceTime.

Incheierea – nu credem ca in acest articol s-a spus tot, deci ne gandim sa oferim cursantiilor scolii la inscriere partea a doua cu secretele dansatorilor.

Pentru inceputul articolului click aiciPentru inscrieri la cursuri de dansdetalii se pot afla de aici,click

Acest articol poate fi preluat integral cu mentionarea sursei, http://www.DAnceTime.ro. Publicat la 08.04.2008 de Dl Mihai Tarabugeac. Copyright © DAnce Time.