Daca cineva m-ar intreba ce inseamna dansul pentru mine as avea o reactie cel putin stranie. Probabil as zambi si as spune cu inocenta NU STIU.
Un raspuns inadmisibil pentru cineva care practica dansuri sportive de aproximativ 10 ani. Si totusi acceptat.

E greu sa rup din mine imaginea dansului, seminificatia lui pentru mine atunci cand el insusi constituie viata mea. E greu sa separ sentimentele mele firesti si umane de altfel, cu sentimentele provocate de dans caci ele se intrepatrund intr-un tot unitar. Ma gandesc cum ar fi sa rup pentru o zi dansul din viata mea si constat cu stupoare ca mi se arata un vid sufletesc. E greu dupa atata timp investit, atatea emotii si trairi sa mai faci diferenta intre viata ta obisnuita si dansul sportiv. Toate amintirile placute sau neplacute din copilarie se leaga intr-un fel sau altul si de dans si mi-e imposibil sa le dezleg. Viata mea a fost pana acum un pic alfel de cat a prietenilor mei si sunt convinsa ca asa va fi si de acum inainte.

Chiar daca am fost un copil perfect normal, la fel ca toti ceilalti prieteni de joaca, au existat diferente intre noi. Unele dintre ele ma bucurau, altele nu … Eram apreciata de parinti si profesori pt diplomele obtinute la dans, pentru medalii sau cupe si totusi … erau momente cand suspinam dupa jocurile banale (si totusi atat de importante pentru copilarie) si pentru intalnirile cu prietenii. Chiar si acum sunt momente cand mi se intristeaza chipul cand ma gandesc ca sunt intr-un fel sau altul private de unele distractii specifice varstei mele actuale.

Totusi am continuat … in fiecare zi, la aceeasi ora antrenamentele de dans sportiv. Deja e o boala sau mai bine zis un drog…Chiar asa, un drog… La inceput iti place senzatia produsa, te simti fericit si lipsit de griji atunci cand dansezi. De aceea vi la antrenament si a doaua zi, ca sa regaseti senzatia de fericire si bucurie sufletesca. Cat esti pe ringul de dans nu te gandesti la alceva decat la magia dansului. Asta la inceput dureaza doar 2-3 h ca mai apoi in restul de 21 de h sa revi la propriile tale preocupari. Si totusi dorinta de a trai senzatiile magice ale dansului se intensifica … si asa vii tot mai des in sala de dans, faci cat mai multe antrenamente, usor usor dansul ocupa 21 de h pe zi in mintea ta si raman doar 2-3 h pentru alte ganduri deja aproape straine de tine. Cred ca asta se numeste cu adevarat DEPENDENTA! Si de aceea indraznesc sa spun ca dansul se aseamana izbitor cu dragostea si drogul. Toate trei in mod evident provoaca dependenta si suferinta uneori. Caci si in dans sunt momente cand suferi, de fapt ar fi nefiresc altfel …