Este surprinzator poate pentru unii dintre voi ce cauta un astfel de articol in paginile unei scoli de dans. Pentru altii dintre voi,cursanti mai vechi, poate ca nu este surprinzator tinand cont de articolele mai vechi scrise de-a lungul anilor ce aveau legatura cu dezvoltarea personala, pentru ca dansul este si o forma de dezvoltare personala nu numai un stil de miscare & relaxare.

Am ales sa leg dansul, de eleganta, pentru ca dansul este elegant, ne da caracter, tinuta, bune maniere, un corp de invidiat, sanatos si atragator.

A fi elegant/a tine de alegerea noastra. A fi elegant/a nu inseamna doar a-ti potrivi hainele din garderoba cu accesoriile sau trendul anului. A fi elegant/a in viata tine de o anume atitudine care vine din interior si emana prin toti porii, dar mai ales transmite celor din jur sentimente de admiratie fata de privirea ta, vorba ta, mersul tau, reactiile zilnice si grija fata de tot ce te inconjoara.

A trai elegant, pentru mine, inseamna a ramane in amintirea celor din jur ca fiind o persoana despre care nu ai gasi decat cuvinte de admiratie. Totul se reduce la o selectie atenta, asa cum evidentiaza Eunice, in minunata lucrare de cercetare pe tema elegantei.

Iata ce recomanda persoanelor interesate de a incepe sa traiasca cu eleganta: Gandeste-te la ce este CEL MAI important pentru tine in viata si ai grija ca acest lucru sa se reflecte in actiunile tale zilnice. Eleganta este refuzul spunea Coco Chanel, iar pornind de la aceasta afirmatie ne putem organiza un cadru in minte, unul in care eliminam alegerile care ne compromit prioritatile, ne recomanda Eunice.

Iata cateva principii generale ale unei vieti elegante pe care le putem urma:

 1. Alege calitatea, cel mai bun din ce-ti poti permite. Lasa toate lucrurile ieftine si de prost gust in urma.
 2. Minimizeaza lucrurile. Pastreaza cate un exemplar din tot. Nu cumpara tot ce vezi, pentru a nu-ti incarca cu lucruri inutile casa.
 3. Pastreaza-ti casa ordonata.
 4. Nu-ti supraincarca programul.
 5. Fa acele lucruri care te fac fericit/a.
 6. Fii selectiv/a cu activitatile si hobby-urile pe care le ai. Limiteaza-le la mai putin de cinci.
 7. Nu acorda prea multa atentie modei. Creaza-ti propriul stil.
 8. Invata sa te bucuri de placerile cele mai simple si mai autentice in viata: o carte buna, preparate din ingredientele cele mai proaspete, o plimbare cu bicicleta.
 9. Alege-ti cu atentie prietenii si opteaza pentru aceia cu care impartasesti aceleasi interese.
 10. Mergi la biserica si dezvolta-te spiritual, ajuta foarte mult sufletul.
 11. Citeste ceva nou. Inscrie-te la un curs de dezvoltare a inteligentei motrice combinat cu miscare, invata o limba noua, deprinde o abilitate noua si nu renunta.
 12. Ia cursuri de dans de societate sau latino-american, vei avea o alta postura, de altfel se spune ca dansul este al doilea dintre cele mai bune sporturi.
 13. Calatoreste. Calatoriile deschid mintea si ne expun unor culturi de la care putem invata ceva nou.
 14. Ai grija de finante. Invata arta unei bune administrari a banilor.
 15. Apreciaza arta. Invata sa observi frumusetea din jurul tau: in joaca copiilor, in muzica, in pictura, in natura din jurul tau.
 16. Da o petrecere. Daca esti mai timid/a, poti opta pentru o masa festiva de cateva persoane.
 17. Nu este necesar sa stii totul despre toate. Simplu ar fi sa-ti alegi cateva subiecte pe care le adori si cu pasiune sa le cercetezi mereu.
 18. Cultiva o relatie cu tine insuti. Acorda-ti timp! Cauta intotdeauna cunoasterea de sine si imbunatatirea ta. Asadar, eliminati ceea ce nu va este necesar si viata va fi mult mai simpla si eleganta. O persoana rafinata lucreaza cu ea insasi incet, sigur, zi dupa zi, si avand in minte viziunea rezultatului final, cea mai buna versiune a ta.

………………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *